Pensel

Konstnären Anna-Karin Wetzig får Sigtuna kommuns Kulturpris 2014

2015-03-27

- När jag fick samtalet blev jag först så glad att jag nästan grät, det här är en sådan bekräftelse. Jag har jobbat så hårt med Kulturstugan, det här känns som lite lön för mödan. Jag känner mig riktigt stolt, säger Anna-Karin Wetzig, mottagare av Sigtuna kommuns Kulturpris 2014.

Varje år delar Sigtuna kommuns kultur- och fritidsnämnden ut Kulturpriset. I år gick priset – äran och 10 000 kronor – till konstnären och formgivaren Anna-Karin Wetzig med motiveringen: ”För att hon med starkt engagemang förenar den egna konstnärliga verksamheten med arbetet att utveckla kommunens kulturliv över genre- och generationsgränser.”

"Kulturstugan är till för alla"

Anna-Karin Wetzig, 49, har bott i Sigtuna kommun i hela sitt liv, först i Märsta och nu i Odensala där hon också har sin atelje. Hon har bland annat varit med och startat Kulturstugan och är mycket engagerad i den.
- Kulturstugan är verkligen till för alla. Det sker så många givande möten mellan människor i alla åldrar där. Det är ju en stor del av drivkraften, att träffa andra konstnärer att utbyta kunskap med, det är oerhört stimulerande, berättar Anna-Karin Wetzig.

Ställer ut sista helgen i april

Anna-Karin Wetzig är också ledamot i Odensala konst- och hantverksförening och den 25-26 april anordnas den årliga Vårrundan i Odensala. 
För den som är nyfiken går det att se några av Anna-Karin Wetzigs verk då. Hon kommer att ställa ut mellan 10 och 15 målningar, mest i tusch.